hit counter
web counter

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Villanyszerelés | elérhető áron

Villanyszerelés


Árak


Árajánlatkérés


Referenciák


Alacsonyabb 
 villanyszámla?

 

Péterfi Mihály
villanyszerelő
06-20-4575124


Péterfi Mihály
villanyszerelő
06-20-4575124

   A képek feltöltés alatt vannak...

Westend
 Best Reisen utazási iroda teljeskörű hálózat kiépítése

 

 

 

Energiatakarékos égő:
1/5 energia, 10-szeres élettartam
Azon világítótestekben, amelyek naponta a leghosszabb ideig világítanak, cserélje le a villanyizzót energiatakarékos égőre. Bár ezek beszerzési ára magasabb, mintegy 80%-kal kevesebb áramot fogyasztanak, és tízszer akkora az élettartamuk, mint a hagyományos villanykörtének, ezért hosszú távon sokkal gazdaságosabbak. Napi egy-másfél óra használati idő már indokolhatja a hagyományos izzó energiatakarékosra való cserélését.
Egy hagyományos villanykörte átlag élettartama kb. 1.000 óra, míg az energiatakarékos égők akár 8.000-12.000 órán keresztül is világítanak.

Kikapcs-bekapcs:
Az energiatakarékos égő gyakori fel- és lekapcsolása megrövidítheti annak élettartamát. A gyártók a megadott él: élettartamot az alkalmankénti min. ¼ órás bekapcsolás esetén szavatolják. Ezért olyan helységekbe ahol gyakori a fel és lekapcsolás, a hagyományos izzó jobb megoldás. A kompakt fénycső energiahatékonysága annál jobban tud érvényesülni, minél tovább van alkalmanként használatban.

Nem kell mindenhol fényár:
Mondjon le a folyamatos világításról. Mindig csak abban a helyiségben legyen felkapcsolva a világítás, ahol éppen tartózkodik.

Okos világítás
A világítást igazítsa a használathoz: az általános megvilágítás legyen alacsony, a munkavégzés helyén viszont magas.
Ez nem csak a szemnek jobb, de az atmoszférára is jó hatással van.

Tiszta fény
Rendszeresen tisztítsa meg a világítótestet és az izzót is, de csak akkor, ha meggyőződött az áramtalanításról.

A jövő fényforrása a LED
A LED egy félvezető dióda, amely elektromos töltésű részecskék áramlásával fényhatást hoz létre. Az újabb fejlesztésnek köszönhetően a nagyteljesítményű LED-ek már alkalmasak akár egy 40-60W-os hagyományos wolfram szálas izzó kiváltására is. Előnyei a kiemelkedően magas élettartam, kitűnő színvisszaadás, a gyakori fel és lekapcsolást jól tűrő képesség, és a rendkívül alacsony fogyasztás. Jelenleg a magas beruházási költsége miatt még nem elég népszerű. A széleskörű felhasználási területe és kedvező tulajdonságai miatt várhatóan a jövőben igen kedvelt és elterjedt fényforrás válik majd belőle.